Politik musí být slušný člověk. Je čas konat a vytlačit nepoctivce z veřejného života. Je čas zastavit rozkrádání naší země a pohnat k zodpovědnosti ty, kteří mají špinavé ruce. Jsem z Vysočiny, umím bojovat a udělám pro návrat tradičních hodnot maximum.

Tiskové prohlášení senátora Jana Veleby k návrhu žaloby na prezidenta Václava Klause

V úterý 26. února jsem se připojil ke svým kolegům senátorům. Podepsal jsem návrh žaloby na prezidenta Václava Klause, která jej v souvislosti s vyhlášením dílčí amnestie viní z velezrady. O tom, že návrh podepíšu, jsem se nerozhodoval dlouho. Já i drtivá většina voličů, kteří za mnou chodí do kanceláře, krok prezidenta Klause odsuzují. Od počátku letošního roku jsem se setkal také s několika desítkami starostů obcí i měst na Chrudimsku a Havlíčkobrodsku. Převládající názor na tuto amnestii je jednoznačný – jde o čin, který podkopává zbytky morálky ve společnosti; jde o krok, který boří zbytky důvěry ve spravedlnost. Stejně jako mnozí moji voliči považuji dílčí amnestii Václava Klause za obrovskou chybu a její prošetření před soudem tedy za logické vyústění celé záležitosti. A to nejen z pohledu současnosti, ale zejména i budoucnosti.

Ing. Jan Veleba, nezávislý senátor

Internetové stránky vytvořil DUOWEB.cz